•  

    DOVIT Kereskedelmi Gyártó és Szolgáltató Kft.

Termékeink >>> Horgásztermékek >>> Prémium Etetőkeverékek

Verseny Etetőanyagok - Prémium

Prémium etetőkeverékeink piacra dobását nagyon hosszú kutatómunka és tesztidőszak előzte meg. A szokásoshoz képest sokkal tovább teszteltük, finomítottuk az ide tartozó etetőanyagokat annak érdekében, hogy a végső verzió a lehető legjobb legyen. Verseny- és teszthorgászaink tudásának legjavát sűrítettük ezekbe az etetőkbe, így születtek meg ezek a nagyon komplex csalik.

Gyűjtőcsomagolás: 10 tasak/gyűjtő

TÖKI
REPCE
A pontyok számos fehérje hordozót előnyben részesítenek, viszont a tökmagliszt ezek között olyan, aminek egyszerűen nem tudnak ellenállni. Ez a vitaminokban, olajokban és ásványi anyagokban gazdag összetevő minden igényüket kielégíti, és szinte habzsolják az olyan etetőanyagokat, ami ezzel van dúsítva. A tökmagliszt évekig a verseny horgászok titkos összetevője volt, de mára szinte bárki számára elérhetővé vált, és mi is elkészítettük a saját keverékünket, amiből nem sajnáltuk ki ezt a remek összetevőt. Az etetőanyagot egy kukoricás alapra helyeztük és ehhez kevertünk hozzá különböző növényi fehérjéket valamint étvágy fokozókat. A tesztek során kiemelkedően teljesített Országos versenyeken is, de még ott is ahol általában a hallisztes etetőanyagok dominálnak. Ez is csak azt bizonyítja, hogy a pontyok felismerik a nekik kellő táplálékokat és nem szabad elhinni, hogy csak a régi jól bevált etetőkkel lehetünk eredményesek. Bekeverés után egy nagyon kellemes tapintású, bársonyos keveréket kapunk, amit szinte bármilyen módszerrel felkínálhatunk. Hagyományos bordás, flat-method, és round kosaras módszer során is nagyon szép fogásokat könyveltünk el. Világos színe elsősorban a nyári hónapokban teszi igazán fogóssá, de lehűt víznél némi sötét festékanyag hozzáadásával befagyásig alkalmazható. Naturális íze miatt bármilyen Ön által kedvelt aromával, ízléséhez, tapasztalatához igazíthatja.
ETANG
KORIANDER
Számos olyan szituáció adódik, amikor egy laza szerkezetű, könnyen bontó etetőanyagra van szükség. Ilyen például, amikor vízközt vagy iszapos mederfenéken szeretnénk horgászni. Ezt a keveréket bátran bevetheti, ha mélyebb víz esetén a dévérkeszegek, vagy egyéb célhalak a víz felsőbb rétegeiben tartózkodnak, de ha az a cél, hogy a megtöltött kosár ne süllyedjen az iszapos mederfenékbe, hanem azon szépen kiterüljön, akkor is ezt az etetőanyagot célszerű bevetni. A keverék naturális jellegű, így Ön bármilyen irányba elviheti az ízesítését, kizárólag a hozzáadott összetevők adják aromáját, mint például az őrölt koriander. Az önálló felhasználáson túl, más etetőanyagokkal is keverhető, ezzel is dúsítva, illetve lazítva annak szerkezetét a jobb bontás érdekében. Az Etang sok felszálló szemcsét is tartalmaz, ami a vízközt tartózkodó halakat helyben tartja mindaddig, amíg szemezgetni tudnak belőle. Teszthorgászaink elsősorban a keszeges versenyeken használják, ráadásul nem is eredménytelenül. Fogóssága inkább a nyári hónapokra jellemző, hiszen a halak ebben az időszakban tartózkodnak szívesebben vízközt. A lehűlt, letisztult vízben már nem javasoljuk használatát. Nedvesítését itt is érdemes több lépcsőben végezni, mivel idő kell ahhoz, hogy a szemcsék kellően átnedvesedjenek. A bekeverés után elengedhetetlen egy sűrű rostán való áttörés a megfelelő működés érdekében.
CANAL
KORIANDER
A csatornák és lassú folyású vizek eredményes horgászatához olyan keverékre van szükség, ahol a szemcsék ellenállnak a víz folyamatos mozgásának, és helyben tartják az etetésre megérkező halakat. Ez a különleges mix olyan alkotóelemekből áll, melyet a csatornák békés halai, a keszeg féléktől a pontyokon át előszeretettel fogyasztanak, mégis megfelelnek a már fentebb leírt követelményeknek. Az etetőanyag nem tartalmaz mesterséges aromákat, ízét, illatát a pirított magvak és a koriander jellegzetes aromája adja. Kifejezetten ajánljuk verseny szituációkra, hiszen köztudott, hogy a csatornákban élő halak mennyire érzékenyen reagálnak a népes horgász seregre, mi mégis számos sikert könyvelhettünk el a Dömsödi csatornán tartott megmérettetéseken. A bekeverés során ajánlott többször nedvesíteni, hogy a szemcsék egyenletesen vegyék fel a folyadékot, és az adott víztípushoz, illetve a célhalakhoz mérten adagoljon hozzá apró magvakat vagy élő anyagot. A siker érdekében elengedhetetlen a rostálás, illetve keszeghorgászat esetén a megfelelő horgászföl hozzá adagolása.
BIG BREAM
FAHÉJ - MANDULA
Minden keszeges etetőanyag alapja az olajos magvak. Ez elengedhetetlen a gyors emésztésű keszegek táplálkozásához, és ebből a keverékből mi sem sajnáltuk ki. Ez a finomszemcsés etetőanyag minden vízterületen ahol keszegek találhatóak, megállja a helyét, még versenykörülmények közt is. Édes, kifejezetten a keszegek számára megfelelő aromával láttuk el, ami egy mandulás alapra lett helyezve, és a tesztek valamint a versenyek során is tökéletesen működött. A megfelelő élő anyagok hozzáadásával az etetésünkre csalja a keszegeket valamint a kárászokat. A bekeverés során ügyeljünk arra, hogy a keverék ne legyen túlságosan tapadós, hiszen az eredményes keszeghorgászat elengedhetetlen feltétele, hogy az etetőanyag megfelelően füstöljön. Verseny szituációban, a tökéletes hatás eléréséhez, javasoljuk horgászföld hozzáadását. A Premium Bream etetőanyag hideg vízben is tökéletesen vonzza a keszegeket, ezt bizonyítva, versenyhorgászaink több, télen megrendezett keszeges versenyen is nagy sikerrel alkalmazták. A keverék négy évszakos, tehát olvadástól befagyásig használható. További aromázást nem igényel, de édesítőszer hozzáadásával az íz anyagok hatékonyabban kívánlak. A nedvesítés során itt is érdemes több lépcsőben vizezni, hogy az alkotóelemek kellően megszívják magukat, majd ezt követően, a rostálás elengedhetetlen. Ha kifejezetten nagytestű dévérkeszegeket szeretne fogni, akkor bedobás előtt érdemes a keveréket vágott gilisztával dúsítani.
BOMB
HALAS
Ha két szóban kellen e termék jellemzőit összefoglalni akkor csak annyit írnánk, hogy "tápanyag bomba". Kiváló beltartalmú, különleges pelletek őrleményét használtuk fel ennél a method mixnél. Magas halliszt és halolaj tartalma elsősorban a nyári hónapokban teszi igazán ütős fegyverré. A fejlesztés valamint a tesztelés az általános horgászatok mellett folyamatosan verseny körülmények között is zajlott. Nemcsak önmagában, de adalékanyagként is remekül használható.
Competition SPM
VANÍLIA - KÓKUSZ
Gazdag összetétele, olajos magvakban bővelkedő bel tartalma ellenállhatatlanná teszi az uszonyosok körében. Ez a keverék nem csak a hétköznapi, hanem a verseny horgászatban is maximálisan megállja a helyét, tehát bátran ajánljuk amatőr, de akár profi versenyzők részére is. Az etetőanyag további különlegessége, hogy nem csak a keszeg horgászatra, hanem egy kiadós pontyozásra is tökéletes választás. Válogatott, olajos magvak, és egy markáns, kókuszos jellegű íz, ami ellenállhatatlanná teszi a halak számára. Színét és összetételét tekintve az év minden szakában eredményesen használható, kizárólag a hozzá adagolt adalékok (kukorica, csonti, etetőszúnyog stb.) határozza meg, hogy milyen célhalakat szeretnénk csoportosítani az etetésünkön. A bekeverés során itt is érdemes több lépcsőben vizezni, hogy a magas olajtartalmú szemcsézet kellően átnedvesedjen. Közepes szemcsemérete, valamint tapadó képessége lehetővé teszi method feederrel történő felhasználását is. Tehát az Compatition SPM. egy olyan univerzális (akár) versenyzésre is alkalmas , etetőanyag, mellyel a nagytestű dévérkeszegektől, a kárászokon át a pontyokig bármilyen hal megfogható.
METHOD CARP
CSOKI - RUM
Hallisztes method mixek mellett szükség van olyan keverékekre, melyek szénhidrát alapúak, és nem tartalmaznak állati fehérjéket. Ez az apró szemcseméretű method mix egy olyan különleges íz világú és beltartalmú etetőanyag, mely nem csak a hétköznapi, hanem a versenyhorgászatban is bizonyított. Az összetevőket és a különböző íz anyagokat egy tartalmas keksz alapra helyeztük, amelynek a pontyok, kárászok egyszerűen nem tudnak ellenállni. A keverék nagy mennyiségben tartalmaz élénk színű angolmorzsát, ami garancia arra, hogy a halak figyelmét a mederfenéken felkeltse, de a vízbe érkezést követően, az élénk füstfelhő is felhívja magára a figyelmet. Az ízesítésnél eltértünk a hagyományoktól, és egy pikáns csoki rum aromát használtunk, ami igazán különlegessé teszi. Ha pontyra horgászunk, akkor érdemes kissé tapadósabbra, de ha keszeg, kárász a célhal, akkor inkább föld nedvesre keverni. A tesztek során kör kosaras módszerrel, minimális csonti vagy pinki hozzáadásával, nagy mennyiségű kárászt sikerült fogni, ami köztudottan, pontyos versenyeken egy tökéletes alternatíva. A keverék színe és íz világa miatt teljes mértékben négy évszakos, tehát lehűlt vízben is nagyon jó hatásfokkal bevethető. Összegezve: ha egy kifejezetten édes, fűszeres, finomszemcsés method mixre van szüksége, akkora Method Carp a legjobb választás.
COMPETITION CARP
KEKSZ
A feeder horgászatban nagyon nehéz a halak méretét szelektálni, és szinte elengedhetetlen feltétel egy nehéz és durva szemcsés etetőanyag. A Premium Carp keverék pontosan ezt tudja, és durva szemcséivel vonzza magához a darabosabb pontyokat. Összetevői közt megtalálhatóak válogatott kukorica származékok, valamint nagy mennyiségű TTX, hogy csak a fontosabbakat említsük. Az etetőanyag szintén nagy mennyiségben tartalmaz süllyedő, színes angol morzsát, hogy a mederfenéken jól észrevehető legyen, továbbá nagyban növeli a helyben tartó erejét. Tapasztalataink szerint versenykörülmények közt a naturális jelleg előnyt jelent, ezért nem használtunk semmilyen aromát, de ez nem zárja ki azt, hogy a horgász saját ízlésére, illetve tapasztalataihoz mérten, tovább ízesítse. A teszthorgászatok során leginkább a nyári hónapokban sikerült kimagaslóan használunk, de lehűlő víz esetében, fekete festékpor és némi édesítőszer használatával kitolhatjuk a keverék eredményességét. A durva szemcsézet miatt javasoljuk hogy a horgászat megkezdése előtt fél órával előbb keverjük be, hogy a szemcsék kellően megszívják magukat. A ponty horgászata mellett, tapasztalataink szerint, megfelelő büdös aroma és erjesztett kukorica hozzáadásával, az amur horgászatára is felhasználható. Finom rácsszerkezetű rosta használatával, az őrölt szemcséket leszitálhatjuk, és a fent maradt durva összetevőkből stick mixeket készíthetünk, PVA eszközökben történő felhasználásra.
COMPETITION BREAM
KÓKUSZ - KEKSZ
Minden keszeges etetőanyag alapja az olajos magvak. Ez elengedhetetlen a gyors emésztésű keszegek táplálkozásához, és ebből a keverékből mi sem sajnáltuk ki. Ez a finomszemcsés etetőanyag minden vízterületen ahol keszegek találhatóak, megállja a helyét, még versenykörülmények közt is. Édes, kifejezetten a keszegek számára megfelelő aromával láttuk el, ami a tesztek és a versenyek során is tökéletesen működött. A megfelelő élő anyagok hozzáadásával az etetésünkre csalja a keszegeket valamint a kárászokat. A bekeverés során ügyeljünk arra, hogy a keverék ne legyen túlságosan tapadós, Hiszen az eredményes keszeghorgászat elengedhetetlen feltétele, hogy az etetőanyag megfelelően füstöljön. Verseny szituációban, a tökéletes hatás eléréséhez, javasoljuk horgászföld hozzáadását. A Premium Bream etetőanyag hideg vízben is tökéletesen vonzza a keszegeket, ez bizonyítva, verseny horgászaink több, télen megrendezett keszeges versenyen is nagy sikerrel alkalmazták, és a legjobb horgászoknak járó serlegeket is elhozták. A keverék négy évszakos, tehát olvadástól befagyásig használható. További aromázást nem igényel, de édesítőszer hozzáadásával az íz anyagok hatékonyabban kívánlak. A nedvesítés során itt is érdemes több lépcsőben vizezni, hogy az alkotóelemek kellően megszívják magukat, majd ezt követően, a rostálás elengedhetetlen. Ha kifejezetten nagytestű dévérkeszegeket szeretne fogni, akkor bedobás előtt érdemes a keveréket vágott gilisztával dúsítani.
INSECT METHOD
RÁK
Ennek a keveréknek a gerince, a magas fehérjetartalmú rovarliszt. A rovarok szinte minden halfaj természetes táplálékát képezik, így etetőanyaghoz keverve különösen hatékonyan serkenti kapásra a pontyokat, kárászokat, keszegeket. Finom szemcseméret, és robbanásszerű oldódás jellemzi. Vízbe kerülve pillanatokon belül oldódik, és a rovarliszt liftező szemcséi mágnesként vonzza a környékben tartózkodó halakat. A nedvesítést ajánlott két lépcsőben végezni. A hatékony felhasználás érdekében elengedhetetlen a rostálás. Fanyar íze, világos színe elsősorban felmelegedő, illetve már felmelegedett vízben teszi igazán ütős method mixé.
INSECTBREAD
MÉZESKALÁCS
Minden békés hal köztudottan fogyaszt bogarakat, rovarokat, melyek jellemzően a part menti fákról, bokrokról hullanak a vízbe. Ez az etetőanyag nagy mennyiségben tartalmaz rovar lisztet, melyet a halak egyértelműen táplálékként azonosítanak. A rovar liszt magas fehérjetartalma, valamint a hozzáadott adalékok, íz anyagok, egy nagyon különleges keveréket alkotnak, melynek számtalan felhasználási formája van. Finom szemcsemérete tökéletesen alkalmassá teszi methodos felhasználásra, de szemes anyagok, valamint élő anyag hozzáadásával bordás vagy körkosaras módszer esetén is rendkívül hatékony. Tesztek során számtalan pontyot sikerült fognunk, de mivel nagy mennyiségben tartalmaz őrölt mézeskalácsot így, a keszeg és a kárász horgászatára is alkalmas. A bekeverés során célszerű több lépcsőben nedvesíteni, hogy a keverék tapadása ideális legyen. Mézeskalács tartalma miatt az etetőanyag a szokottnál tapadósabb, így a vizet érdemes fokozatosan hozzá adagolni, a megfelelő tapadás érdekében. Naturális színe lehetővé teszi további színezését, így a téli hónapokban sötétebbé tehetjük, ezáltal is megszüntetve a halak gyanakvását. Az etetőanyag scopex és fahéj aromát kapott, ami teljes mértékben négy évszakos, és minden békés hal körében népszerű.

Minőségi termékek

Gyors szállítás

Dovit-News

Széles termékkínálat

Dovit-News

Rendeljen Boltként vagy Magánszemélyként