•  

    DOVIT Kereskedelmi Gyártó és Szolgáltató Kft.

Termékeink >>> Horgásztermékek >>> Pelletek

Etetőpelletek

PelletekJó néhány éve már, hogy megjelentek az első pelletek a horgászatban. Gyors elterjedésüknek oka, hogy rendkívül jó tulajdonságokkal bírnak, amelyek segítségével fokozható a halak kapási kedve és ezáltal a horgászat eredményessége.

A pelletek egyik csoportja az etetőpelleteké. Ezt a fajta pellet nem horogravaló, hanem önálló etetéshez vagy etetőanyagba gyúrt csaliként használják. A cégünk által gyártott pelletek előnye, hogy viszonylag lassan (ízesítéstől függően 30-40 perc) oldódik fel teljesen. Az oldódási folyamat során a középső „mag” folyamatosan kemény marad, így vannak, akik horogra tűzve is használják, ha gyorsan kap a hal. Az oldódás során folyamatosan engedi ki magából az aromaanyagokat, így folyamatos csalétket jelent a halak számára.

Etetésre felhasználható önmagában. Gyorsan a fenékre süllyed, folyamatosan bont és terül el az aljzaton.

Használható fenekezésre is önmagában, PVA termékbe csomagolva. Így a horog körül hozhatunk létre kis etetőkupacot, mely rejti a horgot és a pontyot „porszívózásra készteti”, ezáltal használhatunk akár kissé nagyobb horgot és erősebb előkét is.

Használhatjuk még erősen túlvizezve, ekkor alkalmas vízközti horgászatra is, mivel a süllyedő tyúktojásnyi gombócok, rendkívüli ködözésre képesek.

Használhatjuk ragasztóanyag hozzáadásával etetőkosárba. Ha így szeretnénk használni, mindenképpen figyeljünk arra, hogy maga a pellet is tartalmaz kevés ragasztóanyagot, ezért rettentő sok magot elbír. Mielőtt megtömnénk kosarunkat, várjunk egy tíz percet, hogy „összeérjen” a pellet, az abban található ragasztó, amit mi adunk hozzá ragasztót, és a mag. Javasoljuk párosítani hozzá a konzerv kukoricát vagy kissé szétfőzött magokat. Csontit és élő anyagot nem érdemes hozzárakni, mert hamar befullasztja. Ha bordás kosarat használunk, akkor minden második bordát csippentsünk ki belőle, így nem fog beragadni a pellet.

Használhatjuk darálva, etetőanyaghoz keverve, ekkor elég egy kis kézi diódarálót alkalmazni. Ilyenkor az etetőanyagunkat kis ködözési képességgel látja el, illetve oldódásából kifolyólag gyorsabb, agresszívebb lesz az illatok, ízek terjedése.


Tasakos etetőpelletek

Kiskiszereléses, tasakos kivitelben egyrészről kínálunk 6mm-es etető alap pelleteket, amelyek különféle gabonaőrleményeket, liszteket, aromákat és színezékeket tartalmaznak. Másrészről extra pelletek is vannak palettánkon, amelyek magasabb minőségű alapanyagok hozzáadásával készülnek.

A pelleteket ragasztóanyaggal és vízzel összedolgozva kiváló etetőgombócokat alkothatunk. Magvak és más adalékanyagok hozzáadásával még tovább fokozhatjuk csalink fogósságát.

Etetőanyag dúsításához kiválóan használható, akár darálva, akár csak pár marékkal meghintve.

Etetőpelletjeink:
• amurozó
• csontis
• epres
• hallisztes
• kagylós
• mézes fűszeres
• tűzőszúnyogos

Kiszerelés: 500 g/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 20 tasak/gyűjtő

TIPP: Nagyon jól kihasználható 6 mm-es mérete és az oldódása közti összefüggés, mert így bátran használhatjuk akár kifejezetten a keszegeknek, kisebb kárászoknak szánva is, mivel meglehetősen könnyen fölveszik, ha azt a kis apró trükköt alkalmazzuk, hogy a szilikon karikáról levágjuk a kis pöcköt, amibe a horgot akasztanánk, és inkább szorosan a pellet mellé fűzzük be a horgot, hogy kifelé álljon a hegye. Javasoljuk a 3mm-es mikro szilikon karikát hozzá. Ha dipbe mártjuk, egy kis kocsonyás lassabban oldódó felület keletkezik rajta, mely után vízhőfoktól függően akár hatvan percet is kibír csere nélkül. Vízközti horgászatnál teljes multicolor antennás úszót ajánlunk, amit úgy súlyozzunk, hogy pellettel együtt az utolsó csík látsszon ki a vízből. Mivel alapjába véve gyorsan oldódó pelletről beszélünk, így a multicolor úszón gyönyörűen látszik, mikor mennyi van a horgon.

Minőségi termékek

Gyors szállítás

Dovit-News

Rendelhető 2020 újdonságaink

Dovit-News

Rendeljen Boltként vagy Magánszemélyként