Termékeink >>> Horgásztermékek >>> Magvak/MagMixek


Magvak

MagokKendermag
A horgászatban nagy hagyománnyal rendelkező csali, ami annak köszönheti gyors elterjedését, hogy optimális mértékben tartalmaz fehérjét, zsírt és rostokat, ezáltal halaink nagyon kedvelik. Az átlagosnál magasabb olajtartalma miatt nem szükséges nagy mennyiségben alkalmazni, sőt a halak telítettségérzésének elkerülése érdekében a javasolt bekeverési arány 5-15%. Felhasználás előtt célszerű néhány órán át áztatni, illetve a nagyobb hatékonyság érdekében 30-40 percet főzni.

Tigrismogyoró
Az elmúlt évek nagy slágere ez a mag. A közepes fehérjetartalom mellett nagy előnye a 40% körüli zsírtartalom, illetve az édes íze. Ez az édes íz az áztatás utáni cukros vízben történő kb. 1 órás főzéssel tovább fokozható. A kendermaghoz hasonlóan nem érdemes túlzásba vinni etetését, tehát ebben az esetben is 5-15%-os bekeverési arányt javaslunk.

Lenmag
A lenmag egy közepes fehérjetartalommal és egy közepes zsírtartalommal bíró csali. A benne levő olaj egyedi jellemzőinek köszönhetően gyorsítja a halak anyagcseréjét. Az áztatás utáni főzési ideje rövid, mindössze 10-15 perc is elegendő a kívánt eredmény eléréséhez.

Hajdina
A magas rosttartalmú, alacsony zsírtartalommal (2%) bíró mag. Előnye, hogy viszonylag alacsony fehérjetartalma (13%) ellenére a benne található aminosavak összetétele kedveltté teszik a nagypontyok körében. Ezen felül a benne található zsírok közel 80% -a telítetlen zsírsav. Főzési ideje 25-30 perc, javasolt bekeverési aránya pedig 5-15%.

Madárborsó
A madárborsó nagy előnye, hogy magas fehértartalom (25%) párosul alacsony zsírtartalommal (2%). A dús fehérjének köszönhetően a halak keresik, eszik, de az alacsony zsírtartalom miatt nem telítődnek vele olyan gyorsan. Főzési ideje 10-15 perc, javasolt bekeverési aránya pedig 5-15%.

MagMixek

Magmixek

MagMix alap
A horgászatban leginkább használatos magvak (kukorica, búza, kendermag) keveréke optimális arányban. Az összetevőkhöz alkalmazkodva az áztatás utáni főzési idő 25-30 perc.

MagMix extra
A MagMix alap keveréket juharmaggal és tigrismogyoróval bővítettük a kedvezőbb fogási eredmény elérése érdekében. A tigrismogyoró odavonzza a nagyobb testű halakat is. Az összetevőkhöz alkalmazkodva az áztatás utáni főzési idő 30-40 perc.

MagMix mini
Kisméretű magvakat tartalmazó keverék, melyet keszegező horgászat esetén is célszerű bevetni. Áztatás utáni főzési ideje 10-15 perc.

MagMix plus11
Továbbfejlesztettük az Extra MagMixünket és ebből lett a MagMix plus11. Ez a magkeverék egyaránt tartalmaz apró és nagyobb szemeket is, így összesen 11 féle magból készül. Ezek a következők: kukorica, búza, kendermag, juharmag, tigrismogyoró, vörösköles, fehérköles, madárborsó, hajdina, repcemag, lenmag. Az ajánlott főzési idő a sokféle mag miatt 20-40 perc.

Gyűjtőcsomagolás: 20 tasak/gyűjtő (minden mag és magféleség esetében)

MAGMIXEINK, ILLETVE KENDERMAG ÉS TIGRISMOGYORÓ KAPHATÓK KAPHATÓ GAZDASÁGOS, ZSÁKOS (5 KG) KIVITELBEN IS.