Termékeink >>> Horgásztermékek >>> Etetőkeverékek


Tasakos etetőkeverékek

Dovit

Hagyományos horgász etetőkeverékeink kizárólag természetes alapanyagból (magvak, lisztek stb.) és élelmiszeriparban használatos természetes vagy természetazonos aromákból, színezékek felhasználásával készülnek. Etetőkeverékeink minden esetben tartalmazzák a horgászat legalapvetőbb magjainak (kukorica, búza, napraforgó) őrleményeit. Ezekhez adagoljuk a különféle egyéb összetevőket, amelyek megadják az egyes etetőkeverékek jellegzetes ízét, illatát. Mindig jó minőségű alapanyagokat használjunk. A gabonákat keverés előtt frissen daráljuk le annak érdekében, hogy természetes aromájuk a jól záródó tasakban minél tovább megmaradjon és felbontás után is kifejtsék az elvárt csalogató hatást.

Minden évben igyekszünk újabb és újabb keverékeket kínálatunkban megjelentetni. Ennek oka, hogy a halak egy idő után bizonyos ízekre ráunnak és nem hajlandók rámozdulni az adott etetőanyagra. Ezt az unottságot lehet az új mixekkel kiküszöbölni. Sokszor a furcsa, mondhatni extrém aromákkal és adalékanyagokkal tudjuk a legnagyobb hatást elérni, főleg túlhorgászott vizeken.

Alap etetőkeverékek:

Az ide tartozó etetőkeverékeink ún. basic mix-ek, azaz egy alapot kínálnak. Egy kis víz hozzáadásával már önmagukban is jól használhatók, de természetesen tetszőleges mértékben gazdagíthatók különféle adalékanyagokkal. Sokat dobhatnak rajtuk a különféle magkeverékek, aromák és aromaporok, fehérjedús adalékok (pl. halliszt, vérliszt, tejpor, burgonyaprotein, hemoglobin, kukoricaglutén), olajok, angolmorzsák stb. Ezek felhasználása esetén mindenképp gondoljunk arra, hogy nem mindig jobb a több. Sok esetben a túlzásba vitt adalékanyag inkább riasztóan hat a halakra.

Kiszerelés: 1 kg/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 10 tasak/gyűjtő

PRÉMIUM etetőkeverékek:

Prémium etetőkeverékeink piacra dobását nagyon hosszú kutatómunka és tesztidőszak előzte meg. A szokásoshoz képest sokkal tovább teszteltük, finomítottuk az ide tartozó etetőanyagokat annak érdekében, hogy a végső verzió a lehető legjobb legyen. Verseny- és teszthorgászaink tudásának legjavát sűrítettük ezekbe az etetőkbe, így születtek meg ezek a nagyon komplex csalik.

PRÉMIUM METHOD
Erősen halas illatú, zöld színű keverék. Magas fehérjetartalma, különleges összetevői, homogén szemcsézete ideálissá teszi a method horgászathoz. Kiválóan használható egész évben. Jól kombinálható bármely horogcsalival, mivel a halas ízvilágon kívül más nincs benne, így ütközés lehetősége nem áll fenn.
PRÉMIUM PONTY-KÁRÁSZ
Durva szemcsézetű, édes jellegű keverék, amely kifejezetten darabos kárászok és pontyok horgászatához fejlesztettünk ki. TTX-et és olajban gazdag magvakat is tartalmaz. Nemcsak kosárba, de gombócoláshoz is ajánljuk. Évszaktól függetlenül használható.
PRÉMIUM NAGY DÉVÉR
6 különféle aroma keverékével ízesítettük ezt a jó minőségű etetőanyagot, amely az őrölt kendermagtól elkezdve, a darált TTX-en át számos olyan alapanyagot tartalmaz, amely a sikeres keszeghorgászatnál elengedhetetlen. Egész évben jól használható akár folyó vízen is.
PRÉMIUM BODORKA
Jól felhőképző ez az etetőanyag, amely valóban vonzza a bodorkákat. Erőteljes aromájának, magas olajtartalmának és finom szemcsézetének köszönhetően bodorkában gazdag vizeken sok halhoz segítheti a használóját tavasztól őszig.
etetőkeverékekKlasszikus etetőkeverékek (lila csomagolásban):

Ez a család az általános ízeket vonultatja föl, melyek a horgászatban, már régóta jelen vannak. Univerzálisnak mondhatók, alkalmasak minden békés halfaj horgászatához. Ha nem tudunk választani, akkor a lila csomagolású etetőanyagra van szükségünk - biztosan nem nyúlhatunk mellé. Szinte mind remekül használható tavasztól, őszig.

ÁNIZSOS
Barnás alapszínű, ánizsos aromájú keverék, mely alkalmas ponty, keszeg és kárász horgászatára. Használatát tavasszal és ősszel, tehát hűvösebb vízben javasoljuk. Mini MagMix-szel keverve nagyon jó keszegező anyagot lehet készíteni belőle.
DARABOS PONTYOZÓ
Nagy szemcséket tartalmazó, igazi szelektáló keverék. Sok kukoricapelyhet, CSL-őrleményt és mikropelletet tartalmaz. Az egészet pedig körülöleli a édes kekszőrlemény. Bekeverését horgászat előtt néhány órával ajánljuk, hogy az összetevők jól összeállhassanak.
FAHÉJAS
Erőteljes fahéj aromával rendelkező, barna alapszínű keverék, amely jól harmonizál a kukorica, a búza és a rozs természetes ízével és illatával. Elsődlegesen keszegezéshez ajánljuk, de számos helyen szép pontyokat is hozott már.
TEJPOROS
Világos barnás keverék, amelynek legfontosabb összetevője a magas fehérjetartalmú tejpor. A keverék kicsit lazább, lisztesebb szerkezetű, ezért megfelelően bekeverve jól ködöl, ami keszegezés közben kifejezetten előnyös tulajdonsága.
MÉZES
Az egyik leghagyományosabbnak mondható aroma a horgászatban a méz. Kedveltsége annak köszönhető, hogy már kora tavasztól csalogatja a pontyokat és keszegeket egyaránt és ez késő őszig eltart. A keverék alapszíne barnás.
ZÖLD MÉZES FŰSZERES
A méz aromát megbolondítottuk egy kevéske fűszerrel és zöld színnel. Így jött létre ez a keverék. Kifejezetten nagyobb pontyok horgászatához javasoljuk, de meleg vízben a kárászok is szép számmal jönnek rá.
PONTYOZÓ
Pontyozó keverékünk alapváltozata barnás színű. Tartalmaz kukoricapehely darabokat is, aminek köszönhető a nagyobb szemcseméretet kedvelő pontyok, kárászok kedvelt csalija. Édes, vaníliás jellegű aromájának köszönhetően tavasztól őszig eredményesen használható.
PIROS PONTYOZÓ
Pontyozó keverékünk piros változata. Élénk színének köszönhetően jól elkülönül a sötétebb mederfenéktől is és az erőteljes aromán felül ez is csalogatja a halakat.
SÁRGA PONTYOZÓ
A sárga pontyozó keverék másabb, mint az előző két pontyozó keverék. Nemcsak összetételében, de aromáját tekintve is. Leginkább a citromos és a fűszeres ízek dominálnak ebben a mixben, amely tapasztalataink szerint a nagyobb halakat vonza elsődlegesen.
VANÍLIÁS
Szinte az első aromaanyag volt, amit horgászok használni kezdtek hazánkban. Eredményességét mi sem mutatja jobban, hogy sikere évtizedek múltán is töretlen. Ez a keverékünk is a gabonákra jellemző barna alapszínnel rendelkezik és szinte bármely békés hal horgászatára kiválóan alkalmas.
PIROS VANÍLIÁS
A hagyományos vaníliás etetőkeverék egy kis piros színnel megbolondítva még tovább fokozható a csalogató hatás. Horgásztársainknak megkönnyítendő munkájukat, mi megoldottuk ez. Tavasztól őszig jól használható anyag.
FOLYÓVÍZI
Sokan hódolnak a folyó vizeken történő horgászatnak és ezeknek a horgászoknak ajánljuk folyóvízi keverékünket. Egy olyan egyszerű és olcsó keverékről van szó, amely a folyókon történő horgászathoz igazított tapadással bír és tartalmazza mindazon összetevőket, amelyet egy jól működő keveréknek tartalmaznia kell.
KÁRÁSZOZÓ
Ez az etetőanyag elsősorban kárászozásra készült, de emelett kiváló pontyozó keverék is. A kárász szereti a búzát, így ennek mennyiségét az összetételben megnöveltük. A fő aromavonalat a citrom jelenti, ami mellé egy vaníliás jellegű keveréket készítettünk, ami jól rádolgoz a mixben található kekszőrleményre is. Tavasztól őszig jól használható keverék.
SÁRGA KÁRÁSZOZÓ
A sárga kárászozó etetőanyagunk a natúr kárászozó egy módosulata. Ez a mix ugyanis csípős. Tapasztalatunk szerint a chilivel megbolondított keverékek sok esetben több halat vonzanak, mint fűszermentes társaik. Teszthorgászatok alkalmával meleg vízben működött a leghatékonyabban, de az év más szakában is használható természetesen.
PIROS KÁRÁSZOZÓ
A sárga kárászozó etetőanyagunk a natúr kárászozó egy módosulata. Ez a mix ugyanis csípős. Tapasztalatunk szerint a chilivel megbolondított keverékek sok esetben több halat vonzanak, mint fűszermentes társaik. Teszthorgászatok alkalmával meleg vízben működött a leghatékonyabban, de az év más szakában is használható természetesen.
SCOPEX
Egyedi ízvilágú, különleges aromakeveréket tartalmazó etetőanyagunkat ponty- és keszeghorgászok figyelmébe is ajánljuk. Krémes, enyhén gyümölcsös aromájú nyári keverék. A régi horgászok jól ismerhetik ezt az aromát, amely az elmúlt években kicsit méltatlanul mellőzve volt.
MANDULÁS
Hagyományos, sokak által használt alapmix, mely natúr színével, átlagos szemcsézetével egész évben jól használható. Elsősorban keszegfélék horgászatához javasoljuk, de a pontyok is szeretik. A gyümölcsös horogravalók jól kiegészítik.

TIPP: Bármely időszakban hatásos keverékek, nyugodtan keverhetjük ízlésünk szerint szinte bármilyen adalékanyaggal őket. Javasolt hidegebb időszakokban például a kukoricaglutén, melegebb időszakban a halliszt, garnélaliszt hozzáadása. Nagyon jól beállítható a nedvességük, ha otthonról termoszban vagy a parton camping gázon szert tudunk tenni egy kevés forró vízre. Érdemes ezzel bekeverni őket, mert ilyenkor a növényi őrlemények kissé megduzzadnak és jobban kiengedik természetes aromájukat.
Dovit
Gyümölcsös etetőkeverékek (piros csomagolásban)

Amint azt a kategória neve is mutatja, ezen etetőink közös jellemzője, hogy különféle gyümölcsös jellegű aromákat kaptak. Ebből eredően használatuk is kora tavasztól késő őszig javallt.

FŰSZERES GYÜMÖLCSÖS
Képzeljük el, hogy egy tál vegyes erdei gyümölcsöt megfűszerezünk egy adag ételízesítővel. Kicsit furcsán hangzik, de a halak imádják. Egyszerre van benne az édes és a fűszeres. Ennek köszönhetően kora tavasztól késő őszig ingerli étkezésre a keszeg- és pontyféléket egyaránt.
EPRES
A gyümölcsös etetőkeverékek királya – mondhatnánk. Évek óta jól működő mix az epres, hiszen barna színe miatt az óvatosabb halakat sem riasztja el, viszont erőteljes, érett eper aromája már messziről odavonzza a halakat. Kora tavasztól, késő őszig jól használható. Minden békés halfajra ajánljuk.
PIROS EPRES
A piros szín vonzó hatása már sokszor bizonyított különféle aromájú etetőanyagokba keverve. Az epres esetében elsődlegesen a késő tavaszi és a nyári időszakban javasoljuk. Nem csak pontyozáshoz, de keszegezéshez is nagyon jó.
MÁLNÁS
Hasonlóan az epres keverékhez, ezt is széles tavasztól őszig végig használhatjuk. A málna aroma nagyon intenzív és hűvösebb vízben is könnyen kifejti a csalogató hatást. E barna keveréket a pontyokon és kárászokon kívül a keszegek sem vetik meg.
ANANÁSZOS
Az ananászt már jó ideje éve használják a horgászok, főleg csalik készítéséhez és ízesítéséhez. Mi etetőanyagot készítettünk a segítségével, amely tavasztól őszig jól használható. Némi kendermag hozzáadásával hatása még tovább növelhető.
PIROS SZILVÁS
Az aszalt szilva kicsit édes, kicsit pálinkásan erjedt aromája és a piros szín ütős mixet alkot. Ponty- és keszegfélék horgászatához folyóvízben is ajánljuk.
TUTTI-FRUTTI
A tutti-fruttit nem csak a gyerekek, hanem a halak is nagyon szeretik. A jellegzetes édes aromához a gabonaőrlemények natúr íze, illetve barnás alapszíne társul. Nyári időszakban nagyon jó pontyozó és keszegező csali készíthető belőle.
KÉKSZŐLŐS-VAJSAVAS
Egyszerre édes és egyszerre büdös ez a gyümölcsös keverék, amely a késő tavaszi időszaktól a kora őszi napokig ajánlott elsősorban pontyhorgászathoz. Az Extra MagMix-szel megbolondítva nagyobb testű halakat is horogra csalhatunk vele.

TIPP: A gyümölcsös keverékek nagy előnye, hogy kivétel nélkül keverhetőek egymással. Ha két etetőt keverünk, érdemes a jobb íz eloszlás érdekében több, akár 4-5 lépésben vizezni, és többször áttörni.
Dovit

"Büdös" etetőkeverékek (sárga csomagolásban)

A büdös etetőkeverékek használatát elsősorban inkább a meleg vizekben javasoljuk, ugyanis ezekben fejtik ki a bennük található anyagok legnagyobb mértékben hatásukat. Természetesen bizonyos esetekben egy kevésbé intenzív aromájú mix a hűvös vízben eredményesebb is lehet a többinél.

CSONTIS
A csonti csaliként már sokszor bizonyított. Mi megtaláltuk és etetőanyagba kevertük azt az ízanyagot, ami annyira vonzóvá teszi a kis kukacokat a halak számára. A barna alapváltozat 2009 óta nagyon sikeresen szerepelt a horgászatok alkalmával. Főként meleg vízi pontyozáshoz, kárászozáshoz javasoljuk.
SÁRGA CSONTIS
Az alap csontis mix sárga változata. Ez is inkább meleg vízben ajánlott, de világosabb mederfenék alkalmával őszi időszakban is sikeresen vonzotta a halakat.
PIROS CSONTIS
Az alap csontis mix piros változata. Tapasztalatunk szerint egész évben jól működik. A keszegfélék horgászatában is jó használt vehetjük egy kis tejpor és őrölt kendermag hozzáadásával.
FŰSZERES KOLBÁSZOS
Az elmúlt években egyre keresettebbek a kolbászos csalianyagok. A magyaros mixünk egyrészről hagyományos fűszeres kolbász aromát, illetve fokhagyma kivonatot tartalmaz. A két alkotó együttes hatásaként a barna keverék tavasztól nyár végéig nagyon jó csalianyagot ad.
TŰZŐSZÚNYOGOS
Hasonlóan a csontis etetőkeverékhez, a tűzőszúnyogosnál is a férgek fogósságának lényegét kerestük. Az eredetihez nagyon hasonló aroma kifejlesztését követően teszteltük etetőkeverékbe adagolva és nagyon jó fogást eredményezett.
PIROS TŰZŐSZÚNYOGOS
Ráerősítettünk a bevált tűzőszúnyogos barna keverékre egy kevés piros színezékkel és az eredménye ez a mix, amely meleg vízben kiválóan alkalmazható pontyfogás céljára.
FŰSZERES CHILIS
A csípős etetőanyagokat nagyon szeretik a pontyok. Főleg, ha kombináljuk ezt a csípősséget egy kis fűszerrel, ami még vonzóbbá teszi ezt a csalit. Ajánljuk ehhez az etetőnkhöz a chili-szilvás horogpelleteinket, amelyek jól harmonizálnak ezzel az ízvilággal.
FOKHAGYMÁS POLIPOS
Leginkább meleg vízben működő zöld etetőkeverék. Kolbászos lágy pellettel nagyon ütős párosítás lehet nyáron. A kisebb és nagyobb pontyok egyaránt harapnak rá. A fokhagyma hosszan tartóan vonzza magához a halakat. A fokhagymás DIP, illetve az ezzel dippelt csalik is nagyon jól kiegészítik.
SAJTOS
Az érett sajt aromája leginkább a keszegfélék, márnák, paducok számára vonzó, de meleg vízben pontyok is előszeretettel kapnak rá. A barna keverék folyó vízben is bizonyított. Érdemes nyári döglött vízen kipróbálni, mikor látszólag nem eszik a hal. Kellemes meglepetésben lehet részünk.
VAJSAVAS
A vajsavat régóta használják a horgászok. Elsősorban bojlis körökben terjedt el, de egyre többen alkalmazzák más horgászmódszer esetén is, például közvetlenül a csalira cseppentve. Keverékünk elkészítésekor tömény vajsavat használunk, így hatékonysága ennek az etetőnek megkérdőjelezhetetlen. Melegedő és meleg vizekben kifejezetten fogós etetőanyag.
KÉK KAGYLÓS
A meleg, nyári vizek kedvelt etetőanyaga a kagylós. A pontyok szeretik a kagylót, ezáltal kagylóban gazdag helyeken (pl. Balaton) igen eredményesen használható. Javasoljuk hozzá valamilyen kagylós ízesítésű horogcsalinkat.
DovitFOKHAGYMÁS
Tömény fokhagymakivonattal ízesített barna alapszínű keverék. Jól használható tavasztól késő őszig. Tetszőlegesen kombinálható más büdös és fűszeres adalékanyagokkal, illetve csalikkal. Elsősorban pontyozáshoz ajánljuk.

TIPP: A csontis és tűzőszúnyogos etetőanyag bátran keverhető más jellegű, például gyümölcsös keverékekkel. Önmagukban tejporral elkeverve és a nagyobb szemcséket eltávolítva, nagyon hatékony dévéres etetőanyag készíthető belőlük. Halliszt, májpor vagy hemoglobin hozzáadásával bármely hatását növelhetjük, de vigyázzunk nehogy a túlzott adagolás miatt „agyon csapjuk” az eredeti íz világot. Vizezésük 1-2 lépésben történjen.
Dovit

Természetes etetőkeverékek (zöld csomagolásban)

Csak természetes alapanyagokat tartalmazó keverékek. Univerzálisnak mondhatóak, mivel az év bármely szakában bátran használhatjuk őket kedvünkre való színezékkel, aromával. Ezt a termékcsaládot azon horgászok figyelmébe ajánljuk, akik vagy ragaszkodnak ahhoz, hogy csak természetes anyagokat használjanak, vagy olyan helyen horgásznak, ahol a mesterséges anyagok használatát tiltják.

Kifejezetten alkalmasak egyéb etetőanyagok dúsítására, mivel természetes, aromázatlan (a bennük található íz és illat a gyártás során történő darálás, és előkészítés hatására jön létre), így a dúsításra szánt etetőanyagunknak nem veszi el az illatát, sőt még megtoldja egy kis plusszal, úgymond frissességgel.AMUROZÓ
Amurozó etetőanyagunk legfőbb komponense a hagyományos lucernaliszt. Ennek köszönheti ez a mix zöldes alapszínét. A lucernában található egyedi ízanyagok főleg az amurok horgászatában váltak be, de a benne levő növényi rostok a pontyokat is vonzák. Leginkább nyáron javasoljuk használatát.
KENDERMAGOS
A kendermagot nemcsak főzve, de darálva is nagyon jól lehet használni horgászati célra. A kendermagban található egyedi olaj, illetve a 8 féle aminósav kifejezetten kedvelt csalivá teszik a pontyok és a keszegek részére egyaránt.
KESZEGEZŐ
Keszegező mixünk olyan magvak őrleményeit tartalmazza, mint például búza, rozs, repce. Ezek az alapanyagok a friss darálásnak köszönhetően megőrzik a bennük rejlő összetevőket és azok aromáját. Ezt pedig sok kapással díjazzák a keszegek.
SOKMAGVAS
Sokmagvas keverékünk, ahogy azt neve is mutatja több mag keverékéből, őrleményéből áll össze. Elsősorban olajos magvakat tartalmaz, amelyet a hal elfogyasztva hamar megemészt, így nem telíti és további fogyasztásra serkenti. Bármely békés hal horgászatához ajánljuk.
PÖRKÖLT
Tovább fokoztuk a napraforgós etetőnket és a benne lévő napraforgót megpörköltük. A pörkölt magvakat tartalmazó keverékeket ugyanis szinte minden békés hal szereti, így nemcsak keszegezéshez, pontyozáshoz, de kárászozáshoz is nyugodt szívvel ajánljuk.

TIPP: A kendermagos és pörkölt etetőanyagokat eltolhatjuk mind pontyos irányba mind keszeges irányba a megfelelő adalékanyagok hozzáadásával. Ilyenek lehetnek az aromák, angolmorzsák, pelletek.
Dovit

Hideg vízi etetőkeverékek (fekete csomagolásban)

Hideg vízre való etetőanyagaink közös jellemzője, hogy sötétebb tónusúak és hideg vízre való alapanyagokból és aromákból készülnek. Éppen ezért használatuk inkább kora tavasszal és késő ősszel ajánlott. Ezek a keverékek kiválóan használhatóak az összes békéshal hideg vízi horgászatára.

Fontos, hogy hideg vízben kifejezetten változatos a halak ízlése, van mikor a kissé karakteresebb aroma indítja be őket, s van, hogy a teljesen aroma nélküli keverékre mozdulnak rá. A hideg vízi etetők között mindenre találunk megoldást.BORDÓ GYÜMÖLCSÖS
A gyümölcsös keverékek általában tavasztól őszig jól használhatók. A hideg vízre a kicsit könnyedebb aromájú keverékek válnak be, mivel a túl erős ízvilág elriaszthatja a halakat. Ez a mix egy vaníliás alapra épülő szilvás keverék, amelyet bordó köntösbe öltöztettünk, hogy ne legyen riasztó a hideg vízben eledelt kereső halak számára. A hideg vízre tekintettel magas arányban tartalmaz CSL-őrleményt. Kifejezetten jó fogásokat érhetünk el átmeneti időszakban a bordó gyümölcsössel, mikor a víz már napról napra melegebb és nem feltétlenül kell az etetőanyagnak teljesen beleolvadnia a környezetbe.
FEKETE PONTYOZÓ
A többi pontyozó keverékünkhöz hasonlóan ebben is magasabb arányban vannak durvább szemcsék. Sötét színe hűvösebb, tiszta vízben sem riasztja a halakat. Csalétekként mézes és gyümölcsös aromakeveréket alkalmaztunk ennél a mixnél. Ez a különleges ízvilág kora tavasszal és késő ősszel is eredményes. Akárcsak többi hidegvízi keverékünk, ez is magas arányban tartalmaz CSL-őrleményt. Ha kissé aktívabbak a halak válasszuk a fekete pontyozót. Ha egy kiadós keszegezésre vágyunk, a nagyobb szemcséket egy kisméretű rostán akár el is távolíthatjuk belőle, mely egy későbbi pontyozás során még nagyon jól jöhet.
FEKETE MÉZES NÁPOLYIS
Az édes ízeket nagyon szeretik mind a keszegek, mind a pontyok, mind pedig a kárászok. Ezt szem előtt tartva alkottuk meg ezt az etetőanyagot, amely a jól bevált méz mellett a nápolyi ízével is vonzza a halakat. Teszthorgászataink alapján jól használható kora tavasztól késő őszig, így nem csak a hideg vizekre ajánljuk.
FEKETE FŰSZERES
Hosszú éveken át tartotta magát az az elmélet, hogy szinte csak az édes, gyümölcsös ízek eredményesek a hidegebb vizekben. Az elmúlt évek tapasztalata azonban rácáfolt erre és ennek köszönhetően alkottuk meg fekete fűszeres keverékünket. Bár etetőanyagunk nem édes, tapasztalatunk szerint jól használható édes horogcsalikkal.

TIPP: A kendermagos és pörkölt etetőanyagokat eltolhatjuk mind pontyos irányba mind keszeges irányba a megfelelő adalékanyagok hozzáadásával. Ilyenek lehetnek az aromák, angolmorzsák, pelletek.
Dovit

X-TRA etetőkeverékek

Kicsit elcsépeltnek tűnhet már az extra szó, hiszen sokan sokmindenre mondják, hogy extra. A mi etetőkeverékünk azért extra, mert a hagyományos mixekhez képest valami pluszt nyújt. Olyan összetevőket, adalékanyagokat tartalmaz, amelyek nem találhatóak meg az alap etetőkeverékekben és ezáltal komplexebb. Természetesen nincs olyan jó anyag, amit nem lehetne jobbá tenni egy kevéske adalékanyaggal, de itt is felhívjuk a figyelmet, hogy óvatosan bánjunk ezek hozzáadásával.

BODORKA-DÉVÉR
Az alap keszegező keveréket egy kicsit felturbósítottuk. Bevetettük a keszegek egyik nagy kedvencét, az édes szentjánoskenyeret, amelyet nagy mennyiségben beledaráltunk a mixbe. Ezen felül a dévérezések alkalmával sokszor bizonyított fahéj aromát adagoltuk még finoman, amely nagyon jól kiegészíti az édes termés ízvilágát.
MÁRNA-PADUC
Jó sok kendermag és pörkölt napraforgó, illetve egy gyümölcsös-sajtos aromakeverék. Ez a mi márna-padúc keverékünk lelke. A hagyományos márnázó keveréket dúsítottuk olajos magvakkal és adagoltunk hozzá még egy kevéske tutti-frutti aromát. Ezektől lett olyan ütős a keverék. Jól tapad, sok magot és élő anyagot elbír. Folyóvízen érdemes forrázott, vagy fojtott csontit bekeverni. Noha alapvetően folyóvízi etetőanyag, a nyári nagy melegben, meglepetést okozhat tavakon is.
BLACK CARP
Ahogy neve is mutatja ez egy sötét színű keverék, ezért inkább hideg vízre ajánljuk. Szemcsemérete a pontyozó etetőanyagokhoz híven nagyobb. Különlegessége, hogy kétfajta halas mikropelletet tartalmaz nagy arányban. Aromája egy különleges fűszeres aszalt szilva keverék. Hozzáadni maximum csak egy-két marék csontit érdemes. Csaliként pedig kis méretű pellet, csonti, giliszta ajánlott.
YELLOW CARP
A sikeres Black Carp összetételét egy kicsit átdolgoztuk, hogy egész évben használható pontyozó etetőt alkothassunk belőle. Került bele egy kis plusz kendermag őrlemény és az aromája is más lett. Ebben az ananász dominál némi kis fahéjas utánérzéssel.
DÉVÉR PLUSZ
Kifejezetten dévérezéshez kifejlesztett etetőanyag. Az olajos magvak arányát megnöveltük és módosítottunk az aromakeveréken is. Ebben is a fahéj dominál ugyan, de emellett a tapasztalatunk szerint a dévérek körében leginkább aromákkal tovább erősítettünk rajta.
FELHŐSÍTŐ
Ahogy azt neve is mutatja, ennek az etetőanyagnak a feladata, hogy a vízben ködfelhőt képezzen és így segítse elő a sikeresebb horgászatot. Használható önmagában is, de más etetőanyaghoz keverve növeli annak hatékonyságát.
FOLYÓVÍZI GYÜMÖLCSÖS
Célunk ezzel a piros alapszínű etetőanyaggal az volt, hogy ne kelljen azzal vesződnie a kedves horgásztársnak a kellő mennyiségű ragasztó kiszámolgatásával a vízparton. Nagyobb szemcsék, sok kender- és repceőrlemény került bele, amit igazán kedvelnek a keszegfélék is. A tapasztalatunk szerint folyóvízen legfogósabb három aromát kevertük bele magas dózisban, így azok hatása intenzív és hosszantartó.
AMUR PLUSZ
Kicsit feltuningoltuk az alap amurozó mixünket, így kaptuk ezt a komplex keveréket. Sok kendermag, angolmorzsa és több napraforgó került bele, ráadásul egy különleges, kifejezetten amurozáshoz használatos aroma. Az amurozó kukoricával ideális párosítás lehet a nyári amurozások során.
FŰSZERES PONTY
Sok mag, nagy darabok, kellemes aroma. Ez kell a pontyoknak, úgyhogy ebben a mixben az alap gabonakeveréken felül van még köles, repce, angolmorzsa, mikropellet és hogy még a fehérjét is növeljük egy kis kukoricaglutén is. Vajon melyik ponty tud ennek ellenállni?!
BIG CARP
Ahogy neve is mutatja, a nagy pontyokra kifejlesztett etetőanyagról van szó. Az alap darabos pontyozó keverékünket továbbfejlesztettük, kibővítettük. TTX-szel és süllyedő angolmorzsával tuningoltuk fel, így még kapósabb lett nagy testű bajszos barátaink körében. Naturális jellege miatt egész évben jól használható és tetszőlegesen aromásítható.
RED KRILL
Garnélaliszt krillaromával. Ez a magja ennek a piros színű etetőanyagnak. A késő tavaszi melegedő, a nyári meleg és a kora őszi időszak lassan lehűlő vizeiben javasoljuk használatát. Elsősorban pontyhorgászathoz ajánljuk. Jól dúsítható halliszttel, ami tovább növeli a keverék fehérjetartalmát.

TIPP: Általában az X-TRA széria nem követeli meg a plusz aromásítást, sőt sok esetben, a „kibontom és mehet a kosárba” elv is elégnek bizonyul a sikeres horgászathoz. De hatékonyságukat növelhetjük élőanyagok és főtt magvak hozzáadásával.

Kiszerelés: 1 kg/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 10 tasak/gyűjtő

Dovit

Method etetőkeverékek

Mindegyik Dovit Method mix magas fehérjetartalmú és mindegyiknek más és más az összetétele. Az egyes fajták különböző színezetet kaptak, így könnyebben azonosíthatók. A halliszttől jellemzően büdösebb jellegűek és fajtától függően az év bármely szakában használhatók. Jó tapadású, gyorsan oldódó keverékek, amelyek nem csak methodozásnál, de feederezésnél és hagyományos fenekező módszernél is jól használhatóak.

BLACK METHOD
Egy sötét színű, aroma nélküli keverék. Legfontosabb összetevője a 60%-os fehérjetartalmú tengeri halliszt, továbbá a 92% fehérjét tartalmazó, a bojlisok körében nagypontyozáshoz használt hemoglobin. Ezt a keveréket főképp hűvösebb vizekre ajánljuk, mikor is elég csak az etetőkosárral bejutatott mennyiség. Kiválóan alkalmas egyéb etetőanyagok dúsítására, fehérjenövelésére, „büdösítésére”.
BROWN METHOD
A barna methodkeverékünk sok napraforgót tartalmaz, ami növeli olajtartalmát. Ezen felül nagy mennyiségben daráltunk bele halibut pelletet is, ami egyrészről növelte fehérjetartalmát, másrészről halolajjal bővítette a már így is magasabb olajtartalmat. Tapasztalataink szerint inkább már melegedő, illetve a meleg vizeken használható jól. Karamellás poraromával használva, nagytestű keszegeket, kárászokat terelhetünk szákba. Csaliként egy szem csonti, egy 8mm-es horogpellettel csodákra képes.
GREEN METHOD
A zöldes színt a színezéken kívül a lucernaliszt adja. Ezen felül nagy mennyiségben tartalmaz hallisztet, illetve 80%-os növényi fehérjét tartalmazó burgonyakivonatot. Ez, akárcsak a lucernaliszt a pontyokon kívül az amurokat is vonzza. Elsősorban inkább a nyári hónapokban javasoljuk. Rendkívül jól tapad és sok szemes anyagot elbír. Dúsításként horgászborsót, kukoricát ajánlunk, de csodát művel a green method mix és házilag erjesztett kukorica párosítás is. Csaliként is ezeket használjuk meglebegtetve soft vagy pop-up horogpellettel.
RED METHOD
A vöröses method-mixünk sok gyümölcsaromát, elsősorban epret tartalmaz. Ez és a keverékben található nagy mennyiségű halliszt nagyon jól kiegészítik egymást. Ezen felül kevertük bele még a bojlizásban ismert rózsaszín garnélalisztet is, ami a hallisztnél is erőteljesebb aromával rendelkezik. Tavasztól őszig jól használható. Kiváló kombináció mellé csalinak, hajszálelőkén felkínált epres lebegő pellet egy szem fűszeres halas kukoricával.
YELLOW METHOD
Ez a világos tónusú etetőanyag főleg a nyári vizekben bizonyított. Édes, déli gyümölcsös aromája a meleg vízben nagyon vonzza a halakat. Ennek az etetőnek a legfőbb fehérjehordozója a tengeri halliszt, amelyet hazai pontyaink is szívesen fogyasztanak. Meleg vízben kiválóan terjednek aromái, melyek főképpen a pontyot húzzák. Kiváló kiegészítői csaliként az ananászos horogpelletek.
BLUE METHOD
Alapvetően kékes árnyalatú keverék, aminek színét nem csak a színezék, de a hozzáadott tintahal-őrlemény is befolyásolja. Ez a 80% fehérjét tartalmazó anyag a hallisztes alappal keverve kiváló csalit alkot, amit egy csipet ánizs aromával bolondítottunk meg.

TIPP: A method mixek rendkívül jól tapadnak, sok élő és szemes anyagot fölvesznek. Érdemes több lépcsőben vizezni és a nedvesítések között kicsit pihentetni, hogy az összes alkotóelem kellőképpen fölázhasson. Plusz aromásításra nincs szükség. Egy kiló method mix 2kg hagyományos etetőanyag ízvilágát és szerkezetét tudja megváltoztatni megfelelő mértékben.

Kiszerelés: 1 kg/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 10 tasak/gyűjtő

3 kg-os etetőkeverékek

Alap etetőkeverékeink kaphatók nagyobb, 3 kg-os tasakban is. Ezt a fajta kiszerelést nagyobb társaságoknak, illetve hétvégi horgászatra induló horgásztársainknak ajánljuk.

Kapható 3 kg-os ízesítések:
• amurozó
• csontis
• piros epres
• bordó hideg gyümölcsös
• keszegező
• mézes
• zöld mézes fűszeres
• pontyozó
• fekete hideg pontyozó
• piros pontyozó
• sárga pontyozó
• tűzőszúnyogos
• vaníliás

Kiszerelés: 3 kg/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 6 tasak/gyűjtő

Feeder etetőkeverékek

Dovit Feederes horgászat az elmúlt években nagyon elterjedtté vált hazánkban. Noha etetőanyagaink többsége használható feederezéskor is, célszerűnek láttuk egy olyan etetőanyag család kifejlesztését, amely kifejezetten ehhez a módszerhez ajánlott.

A jó feederes mix legfontosabb tulajdonságai, hogy intenzíven aromázottak, jól tapadnak, de emellett gyorsan bontanak és sok szemes anyagot elbírnak. Ezeket szem előtt tartva készítettük el feeder etetőkeverékeinket. Az év bármely szakára található megfelelő feeder keverék kínálatunkban.

FEEDER CARP
Kifejezetten pontyozáshoz kifejlesztett feederes etetőanyag keverék. Nagy szemcsézetű, erős fűszeres-gyümölcsös aromájú. Könnyű szerkezetű, jól tapad, de gyorsan bont. Nagy mennyiségen tartalmaz mikropelleteket és könnyű angolmorzsát egyaránt. Két lépésben vizezzük, külön aromát nem szükséges adagolni hozzá.
FEEDER FOREST FRUITS
Az angolmorzsának köszönhetően laza szerkezetű etetőanyag, amely erőteljes erdei gyümölcsök aromáját árasztja magából. Olajtartalmát a benne található napraforgó növeli. Víz hozzáadásával jól gyúrható és könnyen tapadó etető válik belőle, amely a bedobást követően néhány perc elteltével teljesen szétbomlik, így kifejtve a szükséges gyors hatást.
FEEDER SWEET
Ennek a vaníliás jellegű etetőkeveréknek a különlegessége a speciális édesítőszer, amelyet azért adagoltunk hozzá, hogy ezzel is fokozzuk a fogósságát. Ezen felül kekszőrleményt is tartalmaz. Tapasztalatunk szerint ez a két lépcsőben emelt ízfokozás kiválóan csalogatja a pontyokat és kárászokat.
FEEDER SPICYPUS
Ez a fantázianév nem véletlen, hiszen a fűszer és a polip szó keverékéből jön össze. Ezek ugyanis azok az aromák, amik dominálják a keverék. Fekete színe alapján azt gondolhatnánk, hogy inkább hideg vízre való, de tapasztalataink szerint nagyon jól működik meleg vízben is. Főleg pontyozáshoz javasoljuk.
FEEDER RIVER SPECIAL
Az X-TRA folyóvízi gyümölcsös keverékünk feeder változata. Megtartva a kiinduló bázis jó tulajdonságait, a keveréket gyorsan bontó, de jól tapadó mixszé alakítottunk. Feederes horgászatok alkalmával is jól használható folyóvizeken. Kora tavasztól, késő őszig ajánljuk.

TIPP: Töltögetős kosár esetében kerüljük a nagyobb szemcseméretet! Akkor jó a keverékünk, ha a töltőszerszám faláról könnyen leválik. Halliszt hozzáadásával tovább fokozhatjuk az etetőanyag fogósságát.

Kiszerelés: 1 kg/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 10 tasak/gyűjtő

3 Kg-os etetőkeverékek

Alap etetőkeverékeink kaphatók nagyobb, 3 kg-os tasakban is. Ezt a fajta kiszerelést nagyobb társaságoknak, illetve hétvégi horgászatra induló horgásztársainknak ajánljuk.

Kapható 3 kg-os ízesítések:

• amurozó
• csontis
• piros epres
• bordó hideg gyümölcsös
• keszegező
• mézes
• zöld mézes fűszeres
• pontyozó
• fekete hideg pontyozó
• piros pontyozó
• sárga pontyozó
• tűzőszúnyogos
• vaníliás
• folyóvízi
• darabos pontyozó

Kiszerelés: 3 kg/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 6 tasak/gyűjtő

Dovit

Vödrös etetőkeverékek

Etetőkeverékeink kaphatók vödrös kiszerelésben is. Az ebben a formában forgalomba hozott keverékeink egész gabonaszemeket is tartalmaznak, ezáltal válnak még teljesebb csalikká.

A műanyag vödör kiürülése után kiválóan használható további etetőanyagok tárolására, keverésére, illetve tökéletes zárásának köszönhetően élőcsali szállítására is.

Kapható ízesítések:
• sárga csontis
• zöld fűszeres mézes
• piros pontyozó

Kiszerelés: 1,8 kg/vödör