•  

    DOVIT Kereskedelmi Gyártó és Szolgáltató Kft.

Termékeink >>> Horgásztermékek >>> Adalékanyagok

Ragasztóanyagok

Dovit, takarmánykiegészítők, takarmányízesítők, horgásztermékek, autogéntechnika, forrasztás, hegesztés, lakatos munkák Elsődlegesen különféle etetőkeverék-alapanyagok összegyúrásához, illetve pelletek összeragasztásához fejlesztettük ki ezt a terméket, de alkalmas magvak, magmixek ragasztására is. Már kevés ragasztó hozzáadása esetén is kellően erős tapadást biztosít.

Elérhető 400 g-os, és 120 g-os kiszerelésben is.

Kapható ízesítések:
• csontis
• epres
• mézes
• natúr
• vaníliás
• fokhagymás

TIPP: folyóvízi horgászat során, amennyiben nem tapad megfelelően a hagyományos etetőanyag, néhány dekagrammnyi ragasztóanyaggal megoldható a probléma.

Kiszerelés: 120 g, illetve 400 g/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 5, illetve 20 tasak/gyűjtő

PASTONCHINO

Pastonchino

A pastonchino egy Olaszországból származó adalékanyag. A versenyhorgászok már nagyon sok éve használják, de hétköznapi horgászatoknál is egyre elterjedtebb, mivel kiválóan felhasználható ponty- és keszegfélék keverékeihez. Alapvetően egy olajos, aromás, viszonylag apróbb szemcsézetű őrleményről van szó, amelyet az etetőanyagokba kell bekeverni javasoltan 10-20% arányban. A benne levő olajnak köszönhetően nehezebb még a süllyedő morzsánál is és a bontást is jobban elősegíti.

Kapható színek/ízesítések:
• sárga/citrom
• piros/eper

Kiszerelés: 600 g/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 20 tasak/gyűjtő


Angolmorzsák

Dovit, takarmánykiegészítők, takarmányízesítők, horgásztermékek, autogéntechnika, forrasztás, hegesztés, lakatos munkák Az angolmorzsák évek óta elsőrendű kiegészítői a különféle etetőkeverékeknek. Felhasználási céljainak megfelelően a mi általunk gyártott morzsák lebegő vagy süllyedő formában kaphatók. A lebegő morzsák jelentős része a kioldódás során lebeg a vízben a csali felett, illetve egy része felemelkedik a vízfelszínre. Ezzel ellentétben a süllyedő morzsák teljes egészében a fenéken maradnak.

TIPP: az etetőanyaghoz néhány marék angolmorzsát hozzáadva vonzó csalit készíthetünk. Színes keveréknél használjuk eltérő színű morzsát, ha a cél a figyelemfelkeltés.

Lebegő morzsák:
• sárga
• piros
• vegyes

Kiszerelés: 250 g/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 20 tasak/gyűjtő

Süllyedő morzsák:
• sárga
• piros
• vegyes

Kiszerelés: 500 g/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 20 tasak/gyűjtő


Mikropelletek

MikropelletekA mikropelleteknek főleg a pontyhorgászatban van fontos szerepe. Az etetőanyagokhoz keverve darabosabbá tehetjük azt. A mikropelletek fokozatosan oldódnak a vízben és az etetőanyag bontása után is egyben maradnak, ezáltal teszik vonzóbbá a mixet.

Az általunk gyártott mikropelletek különlegessége, hogy gabonaőrleményekből, főképp kukoricából és búzából készülnek, amelyek köztudottan a legalapvetőbb és legkedveltebb alapanyagok. De azért, hogy még vonzóbb legyen a halak számára, halliszttel is dúsítottuk.

TIPP: az etetőanyaghoz néhány marék mikropelletet hozzáadva vonzó csalit készíthetünk, de akár használható más pelletekkel összekeverve pelletmixhez is. Pontyozáshoz kifejezetten ajánljuk.

A következő változatok kaphatók:
• sárga
• piros
• vegyes

Kiszerelés: 500 g/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 20 tasak/gyűjtő

Lisztek

ŐrleményekŐrlemények
Annak érdekében, hogy kedves horgásztársainknak a horgászatra több ideje jusson és ne az előkészületekkel kelljen órákat vesződnie, ezért az általunk forgalmazott magvak egy részét őrölt formában is elérhetővé tettük. Ezáltal a kedvező tulajdonságaik nem vesznek el és nem kell vesződni a darálással sem.

Az általunk kínált őrlemények:
• őrölt kedermag
• őrölt tigrismogyoró
• őrölt napraforgó

Lucernaliszt
Főképp amurozásnál használt alapanyag. Zöld színe, viszonylag magas rosttartalma és jellegzetes aromája ellenállhatatlanná teszi.

Halliszt
Közepesen magas, 60% körüli fehérjetartalommal és alacsony zsírtartalommal bíró liszt. Széles körben használják világszerte különféle halcsalik alapanyagaként. Felhasználásával etetőkeverék, bojli, pellet vagy más csali is elkészíthető.

Hemoglobin
A vérlisztnél is magasabb, 92%-os fehérjetartalommal bír. 17 féle aminosavat tartalmaz.

Tejpor
Hagyományosnak mondható alapanyag. Bojlizáshoz, felhősítő (busázó) etetőanyagokhoz, pelletekhez ideális összetevő.

Édesítőszer
Sok esetben célszerű etetőanyagainkat megédesíteni. Elsősorban a nyári időszakban előfordul, hogy nem az aromák mennyiségét kell növelni, hanem édesíteni kell az etetőt. Az édesítőszer másik nagy előnye, hogy jobban kihozza az aromák ízét is. Keszegezéshez kifejezetten ajánljuk. Javasolt bekeverési arány: 5-10g/kg

Kukoricaglutén
60% fehérjét tartalmazó kukoricaszármazék. Ideális bojlikészítéshez, etetőanyagok fehérjetartalmának növeléséhez, illetve színezéshez is. Ajánlott bekeverési aránya 10-20%.

Garnélaliszt
60% körüli fehérjetartalommal bíró, garnélarák liszt. Sok esetben halliszt helyett is használható. Elsősorban bojlik készítéséhez ajánljuk, de etetőanyagunk is turbósítható vele.

Betain HCl
A bojlikészítők körében már régóta ismert 98%-os tisztaságú Betain HCl étvágyfokozó hatással bír. Adalékanyagként ajánljuk etetőanyagok és horogravalók elkészítéséhez. Tekintettel nagy töménységére a javasolt bekeverési arány mindössze 2-5g/kg.

Tintahalliszt
80%-os fehérjetartalom és különleges aminosav-összetétel - ideális párosítása egy alapanyagnak, amelyet ajánlunk etetőanyagok fehérjedúsítására és bojlik készítéséhez egyaránt. Javasolt bekeverési arány: 10-20%

TTX
Hagyományos etetőkeverék adalékanyag, amelyet sokhelyütt önmagában is használnak némi aromásítás után. Magas olajtartalmú és tápértékű, különleges ízű kukoricaszármazék, amelyet kukoricapogácsaként is ismerhetünk. Kapható darabos és darált kivitelben is a felhasználási igényekhez igazodva.

CSL-őrlemény
Leleményes horgászok rájöttek arra, hogy az önmagában kiváló csalogatóhatással bíró CSL-pellet ledarálva igen hatékony adalékanyag. Kipróbáltuk és valóban így van. Felhasználható kész etetőanyagokhoz adagolva tetszőleges arányban, de akár önmagában is jól működik. Kicsit beáztatva, némi aromával felturbózva akár ragasztó használata nélkül is jó etetőanyag válik belőle.

MAGMIXEINK, ILLETVE JUHARMAG, KENDERMAG ÉS TIGRISMOGYORÓ KAPHATÓK KAPHATÓ GAZDASÁGOS, ZSÁKOS (5 KG) KIVITELBEN IS.

Minőségi termékek

Gyors szállítás

Dovit-News

Rendelhető 2020 újdonságaink

Dovit-News

Rendeljen Boltként vagy Magánszemélyként