•  

    DOVIT Kereskedelmi Gyártó és Szolgáltató Kft.

Termékeink >>> Horgásztermékek >>> Adalékanyagok

Dovit

Ragasztóanyagok

Elsődlegesen különféle etetőkeverék-alapanyagok összegyúrásához, illetve pelletek összeragasztásához fejlesztettük ki ezt a terméket, de alkalmas magvak, magmixek ragasztására is. Már kevés ragasztó hozzáadása esetén is kellően erős tapadást biztosít.
Elérhető:
120 g-os kiszerelésben.
400 g-os kiszerelésben.

Kapható ízesítések:
• epres
• mézes
• natúr
• vaníliás
• sajt ÚJ
• vajsav ÚJ

Angolmorzsák

Az angolmorzsák évek óta elsőrendű kiegészítői a különféle etetőkeverékeknek. Felhasználási céljainak megfelelően a mi általunk gyártott morzsák lebegő vagy süllyedő formában kaphatók. A lebegő morzsák jelentős része a kioldódás során lebeg a vízben a csali felett, illetve egy része felemelkedik a vízfelszínre. Ezzel ellentétben a süllyedő morzsák teljes egészében a fenéken maradnak.

TIPP: az etetőanyaghoz néhány marék angolmorzsát hozzáadva vonzó csalit készíthetünk. Színes keveréknél használjuk eltérő színű morzsát, ha a cél a figyelemfelkeltés.

Lebegő:
• sárga
• piros
• vegyes

Kiszerelés: 250 g/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 20 tasak/gyűjtő

Süllyedő:
• sárga
• piros
• vegyes

Kiszerelés: 500 g/tasak
Gyűjtőcsomagolás: 20 tasak/gyűjtő


Porszínezékek

A folyadékszínezékek után megjelentek a porszínezékek is. Ezen termékünk különlegessége abban rejlik, hogy a kívánt színező hatást szárazon fejti ki, így már bekeverés előtt beállíthatjuk a választott színárnyalatot. Emellett rendkívül intenzív. Egy doboz tartalma akár 15 kg élénk színű etetőkeverék elkészítéséhez elegendő. De az alapanyagoktól függően ennek akár duplája is elképzelhető.

Kapható színek:
• sárga
• kék
• piros
• fekete

Kiszerelés: 15 g/doboz

TIPP: A porszínezés nem csak szárazanyag színezésére alkalmas. Segítségével például jól festhető a csemege kukorica. Egy doboz porszínezék akár 20 doboz kukorica színezésére elég. A szem teljes keresztmetszetű átfestéséhez hozzávetőlegesen 12 óra szükséges.


Magvak

Kendermag
A horgászatban nagy hagyománnyal rendelkező csali, ami annak köszönheti gyors elterjedését, hogy optimális mértékben tartalmaz fehérjét, zsírt és rostokat, ezáltal halaink nagyon kedvelik. Az átlagosnál magasabb olajtartalma miatt nem szükséges nagy mennyiségben alkalmazni, sőt a halak telítettségérzésének elkerülése érdekében a javasolt bekeverési arány 5-15%. Felhasználás előtt célszerű néhány órán át áztatni, illetve a nagyobb hatékonyság érdekében 30-40 percet főzni.

Tigrismogyoró
Az elmúlt évek nagy slágere ez a mag. A közepes fehérjetartalom mellett nagy előnye a 40% körüli zsírtartalom, illetve az édes íze. Ez az édes íz az áztatás utáni cukros vízben történő kb. 1 órás főzéssel tovább fokozható. A kendermaghoz hasonlóan nem érdemes túlzásba vinni etetését, tehát ebben az esetben is 5-15%-os bekeverési arányt javaslunk.

TIGRISMOGYORÓ KAPHATÓ GAZDASÁGOS ZSÁKOS 5 kg és 25 kg KIVITELBEN IS.

Lisztek

Lucernaliszt
Főképp amurozásnál használt alapanyag. Zöld színe, viszonylag magas rosttartalma és jellegzetes aromája ellenállhatatlanná teszi.

Halliszt
Közepesen magas, 60% körüli fehérjetartalommal és alacsony zsírtartalommal bíró liszt. Széles körben használják világszerte különféle halcsalik alapanyagaként. Felhasználásával etetőkeverék, bojli, pellet vagy más csali is elkészíthető.

Hemoglobin
A vérlisztnél is magasabb, 92%-os fehérjetartalommal bír. 17 féle aminosavat tartalmaz.

Édesítőszer
Sok esetben célszerű etetőanyagainkat megédesíteni. Elsősorban a nyári időszakban előfordul, hogy nem az aromák mennyiségét kell növelni, hanem édesíteni kell az etetőt. Az édesítőszer másik nagy előnye, hogy jobban kihozza az aromák ízét is. Keszegezéshez kifejezetten ajánljuk. Javasolt bekeverési arány: 5-10g/kg

Kukoricacsíra-pellet őrlemény ÚJ
A pontyok köztudottan előnyben részesítik a magas fehérje-, illetve aminosav-tartalmú etetőanyagokat. Ezek az anyagok elengedhetetlenek a növekedésükben. A kukoricacsíra egy olyan aminosav bázis, melyet a pontyok, amurok ösztöneik segítségével messziről megéreznek, és az etetésre érve bártan fogyasztják az ezzel tuningolt keverékeket.

Mézeskalács ÚJ
Szinte minden békés hal szereti az édes ízeket és főleg a tavaszi, illetve az őszi hónapokban többletkapásokra tehetünk szert ezen adalék alkalmazásával. A mézeskalács elsősorban az etetőanyag ízét befolyásolja, mely a vízben tökéletesen kifejti hatását. A keszeghorgászatban szinte alap, de a ponty becserkészésében is okozhat szép meglepetéseket.

Betain HCl
A bojlikészítők körében már régóta ismert 98%-os tisztaságú Betain HCl étvágyfokozó hatással bír. Adalékanyagként ajánljuk etetőanyagok és horogravalók elkészítéséhez. Tekintettel nagy töménységére a javasolt bekeverési arány mindössze 2-5g/kg.

TTX
Hagyományos etetőkeverék adalékanyag, amelyet sokhelyütt önmagában is használnak némi aromásítás után. Magas olajtartalmú és tápértékű, különleges ízű kukoricaszármazék, amelyet kukoricapogácsaként is ismerhetünk. Kapható darabos és darált kivitelben is a felhasználási igényekhez igazodva.

TIGRISMOGYORÓ KAPHATÓ GAZDASÁGOS ZSÁKOS 5 kg és 25 kg KIVITELBEN IS.

Minőségi termékek

Gyors szállítás

Dovit-News

Rendelhető 2022 újdonságaink

Dovit-News

Rendeljen Boltként vagy Magánszemélyként